Skip to content

Met jezelf een gesprek voeren kan, maar met meer mensen is leuker en onderhoudender. We zijn sociale wezens, samen doen en ondernemen is een basisbehoefte van ons allemaal.  Naast eigen gezin en familie zijn onze buren dichtbij, letterlijk dichtbij en waarom zouden we daar dan niet meer gebruik van maken.

Samen met je buren leuks doen en elkaar ontmoeten, bijvoorbeeld eens per maand of iets vaker.
Wij willen daarbij helpen.
Uit ervaring blijkt dat opstarten best lastig is, maar ook het super leuk is. Met regelmatig afspreken en als je daarbij nog wat extra beweging krijgt, dan heeft dat ook een positief effect op je gezondheid en je welbevinden.
Daarom proberen we deze aspecten te combineren. 

Met “je buren” bedoelen we meer dan alleen de mensen die in de nabijheid van jouw huis wonen.
Het kunnen ook groepjes mensen zijn die samen  het dorpshuis delen, of vriendengroepjes, collega’s, of scholen en verzorgingsinstellingen, ect.

Er is in je buurt of wijk vast wel een plein of grasveldje waar we kunnen afspreken. Hoe leuk zou het zijn om daar samen een bakkie te doen gecombineerd met een wandeling, een spel, oefeningen of een andere activiteit. Er is vast wel iemand die voor een bakkie wil zorgen, dit kan ook simpel op toerbeurt gedaan worden.

In maart 2022 zijn we gestart met de eerste realisatiestap; Via roulerende inspiratieboeken worden de ideeën van de buurtbewoners uit 7 buurten verzameld. Bij de bibliotheek in Beuningen en in ‘t Hart in Ewijk ligt ook een inspiratieboek waar iedereen zijn of haar ideeën in kan vermelden. Wil je ook specifiek met jouw buurt mee doen laat het weten door een email te sturen.
Eind april zal de informatie worden verzameld en zullen er samen met de buurtbewoners vervolgprojecten opgestart worden.

We kunnen helpen dit in jouw buurt of wijk te organiseren. En in het begin zullen we er bij aanwezig zijn om het te begeleiden totdat het meer een automatisme is geworden.  Ook zijn er waarschijnlijk mogelijkheden voor subsidie bijvoorbeeld voor aanschaf van materialen om de plek in te richten. 

Meld jezelf en/of je buurt of wijk aan via e-mail bij [email protected]
We nemen dan contact op.