Afvallen, gewicht verliezen en daarmee fitter worden is voor veel mensen niet zo heel eenvoudig. Vanuit de media wordt er veel geroepen en informatie over ons uitgestrooid. Helaas is daarbij het doel van de aanbieders te vaak om er geld mee te verdienen. Niet het welzijn van de mensen staat dan voorop. Er is heel veel reclame voor en veel boeken over dieten. De markt verdient hier veel geld mee, maar helaas is het resultaat meestal erg teleurstellend. Vaak eindigt het juist met meer gewicht dan dat er gewicht verloren is.
Wat maakt het dan zo moeilijk vraag je je af.
Het mentale aspect en de gewoontes waar men in vast zit en met name het veranderen daar van is de grote uitdaging. Al tijdens ons kind zijn worden voorkeuren voor voedsel en de emoties die daar aan gekoppeld worden in ons brein opgeslagen. Op een later moment is het bijzonder moeilijk om dat veranderd te krijgen. Het kan zeker helpen om hier hulp bij te vragen. Het advies is dus spendeer je geld en moeite aan deze hulp en niet aan diëten en/of supplementen.
Hoe het werkt met eten, caloriën en zo vind je in de goed leesbare wetenschappelijke uitleg, in het boek “Waarom calorieën niet tellen. De wetenschap achter afvallen” van Giles Yeo.
Het komt er kortweg op neer; eet gevarieerd met veel vezels en let op dat er voldoende eiwitten in je eten zit. En matig de consumptie van koolhydraten.
Kortom loop niet achter de hypes van diëten en supplementen, maar infomeer je over wat de wetenschap heeft aangetoond en indien nodig zoek deskundige hulp die zich focust op het mentale aspect.

trefwoorden:

[email protected] Asked question april 8, 2023